pnn_ohje copy-02

Pohjola-Nordens Ungdomsförbund, PNU, är en partipolitiskt obunden ungdomsorganisation vars mål är att främja nordiskt samarbete och skapa möten mellan ungdomar i de nordiska länderna. PNU har lokalavdelningar på olika håll i Finland och en systerorganisation i varje nordiskt land.

Vi erbjuder våra medlemmar nordisk kulturverksamhet, resor, språkkurser och seminarier samt information om studier, jobb och mobilitet i Norden. Sommarjobb i Norden kan man däremot hitta via Nordjobb, som PNU förvaltar.

Vill du vara med och påverka samhället och skapa nya nätverk? Till vår medlemskår hör medlemsorganisationer som vi samarbetar med för att få de ungas röst hörd i samhällsdebatten. PNU administrerar också Ungdomens Nordiska Råd, som erbjuder politiskt aktiva ungdomar ett brett nordiskt forum för samhällspåverkan.

Som medlem i PNU får du oförglömliga upplevelser och många nya vänner. Välkommen med!


Nytt i Nordhumla


Rädda språkgemenskapen – nu!

cafe-norden2017-nordhumla

Prø’ li’ å hør’ her, ikk’ o’! * Öhm, hursa? Bland annat den här århusiska frasen fick vi deltagare öva på när årets upplaga av Café Norden gick av stapeln i Århus i slutet av september. I år samlades ungdomar från hela Norden kring temat språk och kommunikation.

På programmet stod bland annat en underhållande föreläsning om varför danskan är så svår att förstå för oss andra nordbor. Med språkläraren Benedikte Skaarup Madsen gick vi igenom det viktigaste som skiljer danskan från dess två närmaste språksyskon. Lektionen bjöd på en hel del överraskningar för många av oss – inte minst för danskarna bland oss. Det fick mig att tänka på hur det egentligen står till med kommunikationen oss nordbor emellan? Förstår vi faktiskt varandra och varandras språk? Lue lisää / Läs mer…


Kommentera ›