Nuorisoliiton paikallisosastot voivat hakea toimintatukea projekteilleen aikuisliitto Pohjola-Nordenilta. Jaettavan tukirahan Pohjola-Norden saa Svenska kulturfondenilta. Vuonna 2017 haku on avoinna 13.2.-3.3.

Svenska Kulturfonden haluaa tukea ennen kaikkea hankkeita, jotka nostavat esille ruotsin sekä muut pohjoismaiset kielet ja pohjoismaisuuden Suomessa. Etusijalla ovat lasten ja nuorten pohjoismaiseen toimintaan liittyvät hankkeet, kuten pohjoismainen kulttuurivaihto. Tuettavia hankkeita voivat olla esim. seminaarit, luennoitsijat, trubaduurit, kirjailijavierailut, näyttelyt, opintopiirit (esim. ruotsin kieleen liittyvät), Pohjolan pidot, Pohjolan päivä-tapahtumat, Pohjoismainen kirjastoviikko jne.

Huomaathan, että PN:n tukea ei myönnetä yleiseen toimintaan vaan yksittäisiin projekteihin. Tukea ei myöskään myönnetä kuntien ystäväkuntavaihtoon tai muuhun valtiolliseen tai kunnalliseen toimintaan. Avustusten suuruus voi vaihdella hankkeen kustannusten ja koon mukaan. Oma rahoitusosuus esim. sponsorirahoituksen tai muun paikallisen tai alueellisen tuen muodossa on eduksi hakijalle.

Toimintatukia haetaan Pohjola-Nordenin intranetin kautta sähköisellä hakulomakkeella. Intrasta löytyvät myös ohjeet myönnetyn tuen maksatukseen saamisesta. Tunnukset intranettiin saa PNN:n järjestösihteeriltä, pnnjarjestosihteeri[at]pohjola-norden.fi. Hakuajan päätyttyä Pohjola-Nordenin liittohallitus päättää, mitkä hankkeet saavat rahoitusta. Hakijat saavat tämän jälkeen tiedon myönnetyistä apurahoista.

Kommentoi ›

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *