Nuorten Pohjoismaiden neuvosto (Ungdomens Nordiska Råd, UNR) on poliittisten nuorisojärjestöjen pohjoismainen yhteistyöelin. PNN on hallinnoinut vuodesta 2004 lähtien Nuorten Pohjoismaiden neuvoston sihteeristöä, johon kuuluvat osa-aikainen koordinaattori sekä Nuorisoliiton pääsihteeri. UNR:n tehtävänä on luoda ja aktivoida keskustelua pohjoismaiden nuorten välillä sekä toimia suorana linkkinä Pohjoismaiden neuvostoon.

UNR kokoaa kerran vuodessa nuorisopoliitikot ympäri Pohjolaa yhteiseen istuntoon. Istunto järjestetään lokakuun lopussa, viikonloppuna ennen Pohjoismaiden neuvoston istuntoa. Istunnossa nuorisoparlamentaarikot keskustelevat ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä, jotka koskettavat Pohjoismaita ja pohjoismaista yhteistyötä. Keskustelujen tuotoksena syntyy resoluutioita eli julkilausumia, joille UNR pyrkii saamaan mahdollisimman paljon näkyvyyttä Pohjoismaiden neuvoston istunnossa ja myöhemmin eri valiokunnissa.

UNR:lla on sihteeristön lisäksi oma puheenjohtajisto ja presidentti, jotka valitaan istunnossa vuodeksi kerrallaan. Puheenjohtajiston jäsenet edustavat Pohjoismaiden poliittisten nuorisojärjestöjen kattojärjestöjä.

Lisää UNR:n tekemästä työstä ja tulevasta istunnosta voit lukea täältä.

nordjobb_logo

Kiinnostaako kesätyö toisessa Pohjoismaassa? Nordjobb on pohjoismainen liikkuvuusohjelma, joka on vuodesta 1985 lähtien tarjonnut kesätöitä, asunnon ja kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelmaa 18–28-vuotiaille nuorille. Kesätöitä voivat hakea sekä pohjoismaalaiset että nykyisin myös EU-maiden kansalaiset, jotka osaavat pohjoismaisia kieliä. Nordjobbin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta Pohjoismaihin ja edistää liikkuvuutta pohjoismaisilla työmarkkinoilla.

Nordjobb-liikkuvuusohjelmaa hallinnoivat kansalliset Norden-yhdistykset. Suomessa toiminnasta vastaa Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto. Nordjobbin hakuaika alkaa tammikuun alussa ja jatkuu aina toukokuun loppuun asti. Hakemus kannattaa kuitenkin lähettää ajoissa, sillä se parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka. Hakijoita Suomesta on perinteisesti runsaasti, ja työpaikka on pystytty tarjoamaan hieman useammalle kuin joka neljännelle hakijalle.

Nordjobb-työpaikkojen kirjo on laaja, mutta suurin osa niistä ei kuitenkaan vaadi erikoisosaamista. Työstä saa lakisääteisen palkan. Kaikille työpaikan saaneille järjestetään asunto, sekä monipuolisia yhteisiä vapaa-ajan aktiviteetteja. Hakukaavakkeen ja ohjeet saat Nordjobbin nettisivuilta.

Kesäisin sinulla on myös mahdollisuus tutustua Suomeen saapuviin nordjobbareihin. Olet tervetullut mukaan monipuolisiin tapahtumiin! Ohjelman ja yhteystiedot löydät Nordjobbin verkkosivuilta ennen kesää.

Kommentoi ›

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *